maandag 22 juli 2019

Teveel

 De augurken winnen. Zelfs met tien planten is er niet tegenop te eten, als je je ochtenden niet met een augurkenshake wilt beginnen, de lunch geniet met een augurken-gazpacho, augurkensalade en een augurken-peper-perzikijsje en je avondmaaltijd bestaat uit de 's ochtends in het zuur gezette augurken met Franse kaas en brood. En dat minimaal 5 dagen in de week. Dat dan de bonen en straks de courgettes in de knel komen is een ander verhaal.

 Inmaken dus. Die verkapte komkommers eens laten zien wie hier de baas is en ze inmaken. Wordt wel zaak dat ze straks ook gegeten worden en dat niet alleen met die van dit jaar maar ook met die van de afgelopen twee jaar. Van schaafsel via stukjes naar repen, hele augurken en tenslotte zure bommen. Het hele arsenaal staat al in het zuur en wacht op gebruik.

 Blijft een ramp. Net als diepvries, jam, chutneys en ander geconserveer. Wegwerken is niet het punt. Gebruiken, daar draait het om, ipv vergeten. Je zou het moeten verkopen. Levert niks op, maar je bent er wel vanaf. Of koken voor meer mensen ... Ja, dat idee blijft broeden. Maar meer ook niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten