maandag 15 juli 2019

Oppotten

 Het weer. Het weer. Het weer. Dat over twee weken zien we dan wel weer. De komende 8 dagen lijkt het langzaam beter te worden. Droog, dat is al goed voor meer dan de helft en ook beter passende temperaturen voor wat toch de zomer is. Vandaag is nog behelpen, maar dat geeft niks. Het is soppen en vegen vandaag en dat onder dak.

 De keuken verdient meer dan gemiddelde aandacht. Misschien lukt het dan om er eindelijk echt grip op te krijgen. Nu blijft het een soort binnenbocht in de bewging door het huis en spoelt meer aan dan af. Van de ooit als een zee ogende ruimte is weer een keertje weinig tot niks over. Lege flessen, volle potten, verweesde prullaria, tijdelijke stalsels, etc. Het lijkt steeds meer op het leeg scheppen van de zee. Een stoelendans met steeds meer ipv minder zitplekken.

 Helaas is het aandeel keukenvreemde elementen inmiddels bijna verwaarloosbaar. Domweg uitruimen gaat kortom niet lukken. Dat is muizen vangen en ze in de tuin weer loslaten. Verf de staart dan tenminste oranje, weet je de volgende keer of het weer hetzelfde exemplaar is of niet. Nee, het zit 'm in een of andere onevenwichtigheid in het gebruik van de keuken en alles wat daarbij komt kijken. Meer kopen cq maken dan gebruiken. We hebben daar wel op meer terreinen last van. Geen maat weten te houden.

 Moet Mariana nu bijv. al met regelmaat zeggen, dat we echt, maar dan ook echt niks gaan inmaken, wecken of weet ik met welke conserveringsmethode gaan 'bewaren voor later'. Eerst eens al die potten legen die er nog van de afgelopen twee jaar staan. Leuk werk en tot op zeker hoogte ook zinvol, maar het past nauwelijks bij ons eet- en mijn kookpatroon. Dat scheelt al gauw een vierkante meter aanrecht ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten