maandag 29 juli 2019

Eiersurplus

 Sinds de Pasen is het niet meer goed gekomen. Om de eierproduktie een beetje bij te houden qua consumptie mag ik 3 tot 10 eieren per dag verwerken. Per dag!!! Zelfs nu al tijden aangetoond is, dat ze niet de ramp zijn, waar ze ooit voor werden gehouden, wat moet je met zoveel eieren in je dagelijkse voedingspatroon? Al die tijd probeer ik Mariana duidelijk te maken, dat ze het 'probleem' bij de wortel moet aanpakken. Heel simpel, minder kippen. Ergens dringt dat niet door.

 Ik kan taarten bakken, die dan grotendeels weggegeven worden, omdat we zelf te weinig taart eten om verspilling richting vuilnisbak te voorkomen. Een 2-eier omlette per dag, zie ik ook niet zitten. Je eet ook geen drie keer per dag een of ander courgette-gerecht, omdat het courgette-tijd is. En zo'n piek van een groentesoort duurt geen mndn. In al die voorbije mndn is het me ondanks stevig wegwerken zelden gelukt om minder dan 30 à 40 eieren in de koelkast te hebben liggen. En nu gaat het daar weer ver overheen. Soep, kippesoep is de oplossing.

 Dat ze een koe blijft verzorgen vanuit sentimenteel-emotionele overwegingen is al niet handig maar ik kan me er iets bij voorstellen. Weer niet, dat ze het jong, dat inmiddels bijna drie jaar moet zijn, ook niet lijkt te willen verkopen. Maar kippen?? Daar heb je toch geen emotionele band mee? Hoop ik. En alleen om met Pasen veel te veel eieren te hebben (om weg te geven) is het een beetje raar om daar het hele jaar de gevolgen van te ondervinden. In mijn idee, tenminste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten