zondag 14 juli 2019

Dubieus

 Tijdens de rondrit door het nwe thuisland een paar keer op een verloren moment proberen te achterhalen of ik gek was of dat de nwe camera een manco had. Daar toen niet uitputtend naar gezocht en ook na thuiskomst niet direct alles aan de kant geschoven om het probleem opgelost dan wel helder te krijgen. Vanochtend in alle rust de bijgevoegde beknopte gebruiksaanwijzing gescan op het mogelijke manco, de uitgebreide gebruiksaanwijzing op de website van Panasonic eenzelfde behandeling gegeven, het internet afgestruint, YT-flimpjes bekeken maar niks geen antwoorden. Geen vaker voorkomend probleem dus.

 Wat wil? De touchscreen-functie van de camera werkt niet meer. Heeft ie eerst wel gedaan maar ergens in de vakantieweek hield de functie het voorgezien en dat is bij een camera met zoveel functies onder een paar knoppen niet ideaal. Nu maak ik niet bepaald gebruik van alle mogelijkheden en zit de hele tijd aan de knoppen, maar toch.

 Dat wordt dus teruggaan. De kans dat het in een instelling zit, die ik over het hoofd zie, acht ik inmiddels verwaarloosbaar. De verkopers in de Altex zijn ook niet de grootste lichten, dus dat wordt terugsturen en wachten. Nu zit ik met een 'oude' camera, die steeds meer nukken begint te vertonen en een gloednwe, die al begint te haperen voordat er serieus gebruik van is gemaakt. En wat is oud? Maximaal iets van 8 of  9 jaar. Durf te wedden, dat mijn al vele jaren langer ongebruikte Nikon zonder problemen aan te zwengelen is. Maar waar krijg je de films nog??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten