vrijdag 19 juli 2019

Kippig

 Is het weer zo'n periode of is het deze keer definitief? Zelfs de letters op het Pc-scherm zijn een goeddeel van hun scherpte verloren. Kan ik de lettergrootte binnen een scherm van bijv. Google of Blogger wel opblazen naar 110 of verder. Dat maakt alles wel leesbaarder want groter maar de onscherpte verdwijnt niet geheel. Daar lijkt toch echt een grens overschreden.

 Nu heb ik die perioden met verminderd zicht wel vaker gehad mn op de overgang naar de winter maar dat is altijd weer bijgetrokken. Had ik ergens die bril standaard op mijn neus gezet, was het (vrijwel) brilloze tijdperk helemaal niet tot nu komen. En standaard is ie sowieso niet nodig. Het gaat  om het werk op korte afstand met kleine lettertjes.

 Bij het recapituleren van de dag 's avonds in bed is het tegenwoordig een beetje gokken of ik de goeie letters met elkaar combineer. Standaard miskleunen zijn n/m, e/r, r/t, u/i en a/s. Het lullige is, dat een combinatie van (deels) foute aanslagen wel een goed, bestaand woord kan opleveren. En als dat woord een beetje een spilfunctie in de zin heeft, snap je later niks meer van als je het niet direct corrigeert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten