donderdag 11 juli 2019

CO

 Ze hebben er weer eentje gevonden!! Koolmonoxide. Geen discussie over het dodelijke effect van een slechte verbranding in een afgesloten ruimte. Daar gaat het niet om. Nee, ook lage concentraties, wat heet zeer lage concentraties kunnen te hoog zijn. En dan gaat het ineens over duizenden woningen ... (Vk, 10 juli 2019)

 Hoe heeft men dat uitgevonden? Meten is weten, zou je zeggen, maar nee, men heeft de literatuur gescand en uitgevonden, dat er steeds meer studies zijn die wijzen op nadelige effecten. Er zijn ook studies die geen effecten waarnemen, maar die zijn niet interessant. Nee, dan die ene, het zal geen Zweedse studie zijn, die nadelige effecten heeft gevonden voor ongeboren leven. Dan moeten ineens alle detectoren aangepast worden. Dat je daar ook al detectoren voor hebt. Wat heb je straks niet allemaal in je huis hangen?? Maar dat terzijde.

 En waar praten we dan over? Over 5 ppm ipv 25 ppm als acceptabele ondergrens. Heet zoiets niet spijkers zoeken op laag water? En wat een kunst, hoe dieper je wroet, hoe meer 'mogelijk', 'waarschijnlijk', 'kans vergrotens' etc. er gevonden wordt. Fijnstof was ook niet voldoende alarmerend, daarom heeft men het nu over nog kleiner deeltjes, nanodeeltjes die pardoes door je longblaasjes rechtstreeks in je bloedbaan schijnen te kunnen komen. Misschien maar gewoon ophouden met ademen? Schijnt je een hoop ellende te besparen.

 Maar oké, doe me eens een lol en meet nou 'ns hoe schadelijk het leven voor het leven is, vooral in die lage doses over lagere termijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten