woensdag 24 juli 2019

Proost!

 Fout. Niet slim. Maar soms moet je naar je eigenste ik luisteren en niet naar de aangeleerde en opgedrongen versie. Een borrel op Hauer. Net zo'n icoon als Martin Bril of Renate Dorrestein. Mensen waar ik eigenlijk niet zoveel mee heb, maar wiens verscheiden er wel meer dan gemiddeld inhakt.

 Ken hun levens helemaal niet, enkel (een deel van) hun 'produkten'. Zou die levens ook niet willen kennen. Ook niet achteraf. Geen lezer van biografieën of de zelfpijpende autoversie ervan. Is niet helemaal waar, want van Canetti en Beauvoir heb ik wel degelijk autobiografisch werk gelezen. Maar dat was toch meer een tijdsbeeld, dan een levensbeschrijving. Weet niet of dat een afdoende argument is, maar soit.

 Op naar de volgende! Ik zal geen poging ondernemen om namen te noemen. Je zou een rijtje neerschrijven wat vervolgens in geschreven volgorde wordt weggestreept. Het scenario voor een film of tegenwoordig een Netflix-serie. Categorie Horror. Een of ander nul komma nitwit ergens in een Europese uithoek bedenkt wat en dat blijft niet zonder consequenties. Eerst een periode waarin het een en ander aan betrokkene(n) duidelijk wordt en dan de eindeloze mogelijkheden van een gerichte toepassing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten