dinsdag 23 juli 2019

Kwalijk

 Het is niet goed gesteld met Neerlands relativeringsvermogen. En dat al wat langer dan vandaag. Van het weekeinde was het weer raak. De deugdbrigade, ik weet niet wie de naam verzonnen heeft maar hij past perfect, vond het weer eens nodig om 'en masse' heisa te gaan maken op de a-sociale media. Ze wisten het weer eens beter dan al die anderen. Tenminste dat is wat ze dan vinden en de andersdenkenden, een ws veel groter groep, heeft zich maar te conformeren aan hun misplaatste overgevoeligheden.

 De Zwarte Cross schijnt een reputatie te hebben op het gebied van borden en spandoeken of zeilen met een boodschap. Vaak vallen de uitingen onder het algemene motto 'Neem jezelf niet zo serieus, dat doen wij ook niet'. Kortom humor, woordspelingen, satire, noem het op. Daar zaten er dit jaar blijkbaar een paar tussen die voor de 'kleine pikkies met lange tenen' niet door de beugel kon. De 'Leve de kleurling' zou ik niet eens opgemerkt hebben. 'Allah's afbakbar' is echter van een kwaliteit, die er direct uitspringt. Lachen!

 Wat een vondst. En wat een kleinzieligheid om daar een punt van te maken en als een kleuter blijven drammen tot je je zin hebt gekregen. Dat ze hun zin hebben gekregen en de organisatie van de Zwarte Cross de uitingen heeft verwijderd, is op z'n zachtst gezegd jammer. Een dreinende kleuter z'n zin geven maakt, dat je in soortgelijke situatie op een later tijdstip al direct met een achterstand begint.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten