vrijdag 26 juli 2019

Concluderend

 Mijn geschiktheid voor deze wereld is minimaal. Of beter wat van deze wereld is geworden. Had willen schrijven 'Ik ben niet geschikt voor deze wereld'', maar met 'Ik' beginnen staat zo lullig. Niet dat ik zou solliciteren voor de Maan of Mars. Lijkt me nog veel minder, zeker als je daar alsnog met anderen te maken hebt, wat nauwelijks te voorkomen is, als alles wat je nodig hebt vanuit de aarde per raket omhoog geschoten moet worden.

 Nee, sec de aarde als planeet is weinig op aan te merken. Waar het misgaat is wat de mens ervan gemaakt heeft in zijn mierige drift om met steeds meer exemplaren op een kluitje te gaan zitten en qua reproductie de konijnen voorbij te streven. Ja, ja gezinnen van 15 of meer zijn er nauwelijks meer, daarvoor zijn er een heleboel gezinnen meer en tikken 2 of 3 koters net zo hard aan. Minder per onderdeel, meer in totaal, zeker mondiaal gezien.

 Wat meer 'survival of the fittest' zou niet verkeerd zijn maar dan niet qua IT en sociale media maar meer qua handenhandigheid en indien nodig ook gewoon de knuppel hanteren. Is ff doorbijten maar vervolgens is de mensheid bevrijdt van het abstract geworden vooruitgangsstreven. Niet van die idiote toestanden dat individuen in minder dan een leven meer dan een miljard aan waarde kunnen generen. Of voetbalpuppies die miljoenen per mnd maken. Of dat de hele wereld zich ermee bemoeit als je een scheet laat. Of dombo's in de politieke top 1984 voorbij proberen te streven. Terug van mondiaal naar regionaal. Minder gelijkheid, meer verschil. Bevalt het je niet verkas je. Wil je ergens bijhoren, pas je je aan. Minder vanzelfsprekende rechten en dito plichten.

 Oorlogen hebben in dit soort situaties altijd als lucht- en ruimtemakers gefungeerd. Helaas ook de zg vooruitgang aangejaagd. Benieuw of ooit iets 'beters' opduikt. Het hoeft niet gelijk een virus te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten