maandag 22 juli 2019

Kattig

 De nwe aanwinst en de honden is inmiddels op een niveau, dat ik binnen niet de hele tijd meer alert hoeft te zijn. Op naar buiten! Èn een inniger contact met haar soortgenoten zou wel aardig zijn. Snoepie laat zich niet door haar van zijn brokken afhouden, maar wil aansluitend direct weer de deur uit. Sissi daarentegen komt al dagen nauwelijks naar binnen. Schijnbaar muizen genoeg in de tuin en achterliggende weilanden en akkers.

 Scatlett is een vrolijk, actief en natuurlijk ondeugend beestje, dat na het rondtollen door het huis graag op schoot in slaap valt. Iedere verstoring van die slaap leidt weer tot een paar rondjes door het huis, voordat ze terugkeert op haar slaapplek. Wat meer vlees op de botten zou mogen. Het is een beetje een iel scharminkel. Het gaat geen panter worden. Qua bouw zit er wat van een Siamees in. Gelukkig is de rest van het uiterlijk gewoon van de standaard Europese straatkat.

 Als ze naar buiten gaat, wordt het zaak haar oriëntatie richting de tuin te sturen. Geen zin om haar binnenkort van het asfalt te moeten krabben. Met de andere twee gaat dat goed, hoewel ik natuurlijk geen zicht heb op wat die allemaal 's nachts uitspoken. Maar zover is het nog niet. Eerst het huis maar eens echt eigen maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten