zaterdag 13 juli 2019

Poolzomer

 Half juli en met niet meer dan het puntje van de neus boven het dekbed uitsteken. Volgens mij is de volgende ijstijd al begonnen. De honden waren wild vanochtend. Sporen overal. Ongetwijfeld van ijsbeer en poolvos. Dacht even dat ik het silhouet van een jankende wolf op de heuveltop zag. Uit de verte. Geen zin om de heuvel te bedwingen vandaag.

 Waar een paar weken geleden de bodywarmer in feite teveel van het goede was, vandaag een trui extra aangetrokken. Het is godgeklaagd. Een maximale temperatuur van 21º C. Dat is zo ongeveer 15 minder dan normaal. De tomaten bevriezen in hun tunnel. Het wrange met die planten is trouwens, dat het laatste restje, wat ik wegens plaatsgebrek buiten de tunnel in de grond heb gestopt het veel beter doet dan de schraalhanzen in de tunnel. En dan geven de mini's in de tunnel ook nog gele tomaten. Tomaten horen rood te zijn. Een enkel gele ter afwisseling en decoratie is oké maar verder past die kleur niet in het beeld.

 Het enige groen, dat in z'n vuisje lacht, is het ongewenste groen. In dik veertien dagen reikt het op een hoop plaatsen alweer tot de halve meter boven de grond, En zeiknat, want het heeft weer een keertje geregend, niet het moment om te maaien kortom. Valt er nog meer te klagen? Volgens mij niet. Mooi, dan hebben we dat alvast gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten