woensdag 31 juli 2019

Lijdensweg?

 Waarom al die bedekte formuleringen. Besmukt zal het niet zijn, maar ergens moet het een zin hebben om het beestje niet bij z'n naam te noemen. Steeds maar weer hebben over 'behandeling' en 'calcium afbraak stoppen'. Het zal wel, maar het is wel erg camouflerend praten over beginnen met een chemokuur. Misschien wil ze er zelf nog niet zo aan of het is een doorgeschoten presentatie naar de buitenwacht om het allemaal minder erg te laten lijken dan het is.

 Maar aan de chemo dus om de uitzaaiingen in de botten te stoppen en liefst te elimineren. Weet niet of dat laatste überhaupt kan, maar dat is verder mijn pakkie an niet. Na diverse scenario's wordt er nu dus blijkbaar toch vanuit gegaan, dat de oorsprong in de borsten zitten en voor ze die tumoren weghalen willen ze eerst het uitzaaien stoppen. Rare volgorde voor mijn gevoel. Ook na zo'n operatie voor het verwijderen van de gezwellen volgt meestal nog iets van een chemo of bestraling heb ik van mijn zus en moeder begrepen.

 Heftige tijd voor Mariana en natuurlijk nog meer voor Ica. Ze praten veel met elkaar en daar krijg ik dan weer een soort uitreksel van te horen. Mariana is meer het luisterende oor, serieuze vragen stellen doet ze niet en Ica vertelt volgens mij maar een deel van het verhaal. Langzaam komt iets van zicht op een behandelingsplan, maar over zaken als kans van slagen, levensverwachting, etc. wordt geen woord gerept.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten