zondag 21 juli 2019

Kasplantjes

 Een hele plantenkas maken, weliswaar een beetje à l'improviste maar toch en dan alsnog dezelfde ellende krijgen als zonder kas. Dat is een bietje dom om niet te zeggen pijnlijk. Nu stikt het hier van de aardappelaanbouw ivm al die thuis gehouden varkens en moet de lucht bijna zwanger zijn van mn de pseudoschimmel Phytophtthora infestans, maar het blijft een ontmoedigd eerste jaar.

 De vrg is, ga ik het als een uitdaging zien en verdiep me en ga de 'strijd' aan of laat ik het voor wat het is en zie ik wel of ga zelfs spuiten. Wil ik verder, beter, etc dan moet de kas groter en definitiever. Niet in de laatste plaats omdat de planten verder uit elkaar moeten .... naar het schijnt. Dit ivm het drogen. Omdat de schimmel door de lucht verplaatst worden heeft de afstand niks met infecteren of niet te maken.

 Maar er zijn een aantal elementen die me doen twijfelen, oa dat drogen. De kas ventileert van begiin af aan optimaal. Voor- en achterkant zijn gewoon open. Het dak zat er nog op toen de infectie met de schimmel is begonnen, dus geen gelul over nat worden. Er was teveel blad in eerste instantie, maar zelfs dan... Als het zo gevoelig is, hoe wil je de zooi dan ooit schoon kunnen houden? Voor ik geld en mn moeite ga steken in een 'echte' kas, wil ik wel een beetje het idee hebben, dat de teelt daarin een serieuze meerwaarde oplevert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten