zondag 14 juli 2019

Misplaatst

 Gisteren wilde het niet echt met de woordenstroom. Ik wilde wel, maar de woorden niet. Niet dat dat de reden was om half GeenStijl te kopiëren. Ook niet omdat het een taalkundig pareltje van een eyeopener was. Geen kunst om gaten in dat stuk te schieten, maar het had wel een paar elementen, waar ikzelf niet ver van de strekking af sta. Dat hele geschaam en het eenzijdig naar fouten zoeken in het doen en laten van de Westerse mens incl. z'n verre verleden, excuses die na 100'den jaren uitgesproken worden door mensen die er niks mee te maken hebben gehad tot aan minimaal de (bet-)overgrootouders toe slaat volkomen nergens op, compensatiebetalingen aan generaties die eerder van het geschiedenisverloop geprofiteerd hebben dan er nadeel van hebben ondervonden. Het is te gek voor woorden. Het heeft een gewicht gekregen dat de hedendaagse verhoudingen compleet scheef trekt.

 En dan die immigranten, de zg vluchtelingen. Zelfs als Afrika werkelijk in vuur en vlam zou staan en al die mannen in de bloei van hun leven een beetje met een geldige reden weglopen ipv op te komen voor hun land en/of regio, dan is en blijft Europa te klein voor het opvangen, laat staan als de rest van de wereld ook meent deze kant op te moeten komen. En dan heb ik het niet eens over handjes ophouden ipv uit de mouwen steken.

 Het is als met de zwerfhonden hier ter plekke. Zou ze graag allemaal een betere verzorging en meer aandacht willen geven. Fysiek stuit dat al gauw op grenzen. Financieel is het niet vol te houden. En dan heb je ook nog zoiets als buren en de rest van het dorp, die vast niet staan te juichen en me op de schouder slaan, als het aantal zwerfhonden hier in een mum van tijd van enkele naar tientallen, honderdtallen en meer klimt. Nog afgezien van het feit, dat dan de honden het hier voor het zeggen cq blaffen krijgen en niet de mens.

 Doe 'ns een beetje normaal en ben vooral veel strikter, anders blijven de krepeergevallen lijden onder de uitvreters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten