zaterdag 20 april 2019

Zaaigoed

 Zes uur. Dag gehad voor vandaag. De tuin heeft vanmiddag mijn aandacht gekregen. Eerst in een lange indirecte aanloop en tenslotte ook nog concreet iets met het resultaat van de aanloop gedaan. Tja, zegt niet niet zoveel op deze manier. Maar het komt er op neer, dat ik het grootste deel van middag met zagen, timmeren en schroeven bezig ben geweest. Nou niet bepaald tuinbezigheden, maar waaraan gewerkt werd, was wel voor de tuin bedoeld. Dit kan nog steeds een hoop kanten op en biedt vrijwel geen houvast.

 Wat zou het kunnen zijn? De regenbescherming voor de tomatenplanten. Nee, die moet nog. Eindelijk de compostbakken in elkaar geschroeft en een plek gegeven in de tuin? Nee, die moeten ook nog steeds. Veel simpeler. Voor het eerst weer iets met erwten van plan en daar had ik iets voor nodig waarlangs die zich op kunnen trekken. Een soort klimwand zeg maar. Een raamwerk opgevuld met kippegaas of is het kippengaas. Zal dat laatste wel zijn. Tweemaal twee meter geeft 8 meter zaailengte. Is het nog te volgen? Geeft niet, is niet interessant.

 Nu hopen dat het spul groeien wil. Het is een rare toestand met dat zaaigoed. De ene keer krijg je krap an afgeteld 10 zaadjes, die vervolgens op (voorlopig) twee na verpieteren. De andere keer krijg je een massa, die je met geen mogelijkheid -bij normaal gebruik- voor de verloopdatum verbruikt krijgt. Waarna het afwachten is, hoelang de kiemkracht na die datum in stand blijft. En dan heb ik het nog niet over duiven, veenmollen en veldmuizen gehad. De heroïsche strijd van de amateur 'bio'-tuinder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten