woensdag 3 april 2019

Afwijken

 Lbhtiqrlst'er .... blij dat ik het niet ben. En als, zou ik het niet van de daken schreeuwen. Als je zonodig met een richtslang voorzien in de rij voor de damestoilet wilt staan, dan moet je de opmerkingen van de geboren gleufdumpers maar voor lief nemen en niet vinden dat dat niet kan. Slappe hap. Maar 'hard' is het niet meer tegenwoordig, het is slap, zacht en kwetsbaar wat de klok wil slaan, waardoor je niet zelf maar de rest van de wereld op z'n tenen moet lopen. Ja, dooeeeeiiiii

 Waar staan de letters LGBTQIAP voor?

Lesbisch: vrouwen die op vrouwen vallen
Gay: mannen die op mannen vallen
Biseksueel: mensen die vallen op zowel mannen als vrouwen
Transgender: mannen die zich vrouw voelen, vrouwen die zich man voelen
Queer: een parapluterm om je af te zetten tegen 'hokjes-denken'
Intersekse: mensen met zowel mannelijke als vrouwelijke lichaamskenmerken
Aseksueel: mensen zonder behoefte aan seks
Panseksueel: mensen die niet vallen op geslacht, maar op karakter of persoonlijkheid

 Hoeveel potjes willen nog geëtiketteerd worden? De ene keer mag je geen etiketjes plakken, de andere keer wordt je er tot vervelends toe mee geconfronteerd. De 'H' mist trouwens in mijn optiek of telt die weer niet mee, omdat er dan niks meer is om je tegen af te zetten? En wat te denken van 'P' of mag die niet meedoen? En de 'N'? Met een beetje moeite moet je een alfabet weten te vullen. Niks is ondenkbaar, maar moet het allemaal zonodig bespreekbaar worden gemaakt? Nee, ik ben geen voorstander van verzwijgen, maar zie ook het nut niet in om alles zonodig en plein public rond te kakelen.

 Een homo is een homo, hetero een hetero etc. En als een hetero staat op te scheppen over zijn of haar prestaties op dat vlak is dat net zo vervelend als een homo die zonodig de nicht uit moet hangen. Etc. Leef je leven en val anderen er niet mee lastig, hoewel stenigen (Brunei) niet direct de consequentie hoeft te zijn. Je kiest niet voor de manier, waarop je ter wereld komt en de rest van je leven hebt je het daar mee te doen. Ben blij dat je in het zg vrije Westen leeft (op Polen na, dan), maar zoals altijd ... geef ze een vinger en je ben op voorhand je arm kwijt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten