zaterdag 27 april 2019

Verfwerk

 Zoooooooooo, done. Vijf grote glazen schalen gevuld met gekookte en gekleurde eieren. Paars, blauw, rood, geel en groen. Dit jaar geen goud, zilver of andere onzin. Ook geen natuurlijke ingrediënten gebruikt voor het verkrijgen van de kleuren. Nee, domweg Dr. Oetker eierverfpoeder. Goedkoper kun je het niet krijgen en van eenmaal per jaar ga je er vast ook niet aan dood.

 Het resultaat mag er zijn. Stukken beter dan in de voorafgaande jaren. Egaler. Was ook het streven. Alleen nu de vrg, waaraan heeft het gelegen? Wil je dat eenduidig kunnen beantwoorden, moet je nooit meer dan één factor per keer wijzigen. Daar had ik geen zin. Dan ben je jaren bezig en heb ik het nog niet over de combinatiemogelijkheden en hun effecten gehad. Nu èn meer verf gebruik èn meer azijn toegevoegd èn de eieren vooraf met soda ipv afwasmiddel gereinigd èn ze minder lang in de verfoplossing laten liggen. Je mag kiezen wat of welke combi tot het betere resultaat heeft geleid.

 En dan de hoeveelheid .... 184 eieren. Kenne die kippen zich niet beheersen? Belachelijk aantal. Meer dan honderd worden er ws weggegeven aan buren en zingende kinderen, maar dan nog. Eerst het werk om ze te maken en over een paar dagen je creativiteit inzetten om ook de laatste eieren voor het verdwijnen in de vuilnisbak te behoeden. En wiens kippen zijn het? Marianna's. Wie doet het werk? Ik, zei de gek. En wie deelt ze uit? Precies, Mariana.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten