donderdag 11 april 2019

Rechtzetting

 De bergopwaartse beweging heeft voor vandaag z'n top bereikt. De komende uren beginnen meerdere onderdelen ongetwijfeld weer te kraken en te piepen. Mag hopen dat het vannacht niet weer tot ongewenste temperaturen leidt. Wat het is, weet ik nog steeds niet en ik heb ook niet het idee, dat een huisarts hier een zinnig antwoord op zou kunnen geven. Zeker niet die waar ik hier af en toe kom om mijn pillenvoorraad aangevuld te krijgen. Die zou ongetwijfeld met een kanon op een mug schieten en een (over)dosis antibiotica voorschrijven. Iets wat zeker niet valt onder de categorie 'Baat het niet, schaadt het niet'!

 Maar omdat bij alles wat ik tot nog toe bedacht had, wel een gat in de onderbouwing was te schieten, gisteravond het internet nogmaals afgestroopt naar andere mogelijkheden. Als je dan oploopt tegen de omschrijving "De aandoening begint meestal zeer plots met hoge koorts. De eerste klachten doen enigszins denken aan griep: algemeen onwel zijn, koude rillingen, hoofdpijn en spierpijn.", kun je eigenlijk niet anders dan 'Bingo' denken. Zou ik ook gedaan hebben, als het niet de beschrijving van hersenvliesontsteking of meningitis bleek te zijn.

 Daar stel ik me hele dramatische toestanden bij voor. Maar de overeenkomsten waren te groot om te negeren. Dus ff nog wat andere sites gescand en al snel was er iets van "Tsja, misschien toch, maar dan wel die onschuldigere versie". Inmiddels sluit ik het niet uit maar overtuigt het me ook niet voor de volle 100%. Wat er voor spreekt, is het rare gevoel, dat in mijn hoofd blijft hangen. Wat tegen spreekt, is het ontbreken van nekklachten anders dan die, die er dank het net iets scheef voor het Pc-scherm zitten, eigenlijk altijd wel zijn en al helemaal geen stijfheid, die het me onmogelijk maakt om mijn kin tegen mijn borst te drukken.

 Ik heb niet het idee in een gevarenzone te verkeren en nog iets te moeten, verbaas me enkel over de hardnekkigheid van de bijverschijnselen. Maar ja, als het 1 tot 2 weken kan duren voordat dingen 'spontaan genezen', heb ik nog ruim een week te gaan alvorens ik weer helder de wereld in kijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten