woensdag 3 april 2019

Lege lijst?

 Je hoeft niet persé bij de dood op schoot te zitten om te weten, dat er dingen zijn, die je niet (meer) zult kunnen doen. Een reis naar Antartica bijv. Hoewel, daar zou wel geld toe moeten, voordat ik naar die uithoek vertrek. Of die ooit bedachte trektocht door de Andes van Midden-Amerika naar Vuurland. Dichterbij huis, de oost-west 'wandeling' door de Pyreneeën. Of de nog altijd broeiende voettocht door (een deel van) Europa. En het stedenlijstje. Ik ben daar een heel eind mee. Twijfel nog over Londen en Madrid, ga zeker nog naar Moskou, misschien Berlijn en Instanboel zou ook leuk zijn. De rest interesseert me niet zo op New York na. Daar ben ik dubbel in.

 De omgekeerde vrg is misschien makkelijker. Wat zou ik echt nog willen doen? Is d'r zoiets?? En zo ja, heeft het het kaliber, dat ik daarna met een goed gevoel kan doodvallen? Nou, over dat laatste kan ik kort zijn. Van zo'n wens heb ik geen last. Maar voor de rest? Is er iets wat ik heel graag nog zou willen doen of zien of meemaken of zoiets? Volgens mij heb ik me die vrg al een keer gesteld. Helaas staat me het antwoord miet meer bij. Had ik mooi kunnen vergelijken.

 Volgens mij is het antwoord nu gewoon 'Nee'. Niet dat ik niks weet te verzinnen, wat ik zou willen doen, mocht ik zin hebben om iets te ondernemen. D'r springt alleen niks uit. Ja, die voettocht, maar dat is bijna een race tegen de klok en aan haasten heb ik een hekel. Voor de rest heb ik het aardig naar mijn zin. Aangenaam gezelschap, beetje klooien in de tuin, bezig met het blog, een paar beesten, geen overdreven verplichtingen en vnl. van huishoudelijke aard, af en toe een bevlieging en nog zat dingen waar ik niet of nauwelijks aan toe kom, zelfs als ik het zou willen.

 Maar is d'r dan echt niks? Ik pijnig mijn hersens, dreig met vierendelen en radbraken maar resultaat blijft uit. Mariana roept dan 'Reizen'. Klinkt aardig en zo af en toe is dat natuurlijk niet verkeerd, maar mis ik het, als ik het niet zou doen? Geloof het niet. Als ik nou mijn huis, tuin en beesten mee kon nemen, zou ik best een jaartje of zo onderweg willen zijn.  Zo zou ik ook wel in Rome of Parijs willen wonnen, als ik een paar hectare ruimte om me heen zou hebben. En nee, een camper is geen alternatief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten