donderdag 4 april 2019

Prestatie

 Nauwelijks begonnen aan april en al drie perceeltjes opgeschoond en omgespit. Bij elkaar iets van 35 à 40 vierkante meter. Volgens mij lig ik voor op afgelopen jaar. En straks, misschien wel volgende week eindelijk de zooi uit de tuin en dan nog drie te gaan, die vergeleken met wat al gedaan is op taart of zoiets als tiramisu lijken. Zeven bruikbare veldjes moet er in zitten dit jaar. Verder is het koffiedik kijken.

 Ik heb geen idee hoeveel werk de resterende, in de afgelopen jaren nauwelijks bewerkte grond gaat kosten. En het is meer werk dan alleen omspitten en onkruid vrij maken. De opgestortte grond moet geëgaliseerd worden en ontdaan van bouwpuin. Eigenlijk ook met de ondergrond vermengd worden. Dank het ophogen, voordat de boel geschoond was, zitten daarbij de vervelende wortels nu niet op 20 à 30 centimeter diepte maar op het dubbele en meer. En natuurlijk niet buiten de dwarsheid van het weer rekenen. Het kan te nat worden maar naar mate de zomer dichterbij komt zeker ook te droog.

 Daar is allemaal wel wat op te verzinnen maar rechttoe-rechtaan spitten en opschonen is er dan niet meer bij. Qua oppervlakt resteren er zeker nog iets van 8 of 10 perceeltjes. Ieder veldje extra is mooi meegenomen voor volgend jaar..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten