donderdag 4 april 2019

Gebrek

 Geen melk. Slechter kan de dag nauwelijks beginnen. Ik wist het gisteravond al, maar schoof winkelbezoek door naar de ochtend. Zo'n overschatting van jezelf, waar je 's avonds wel vaker last van kunt hebben. En natuurlijk ben je het 's ochtends in eerste instantie vergeten. Wat zich herstelt, als je de deur van de koelkast optrekt. "Kut!", knalt er uit op een manier, dat ikzelf ff schrik.

 Naar de Penny of in het dorp in de hoop dat ze verse melk hebben. Daar sta je dan besluiteloos in de keuken. Heb de boodschappentas al gepakt maar de autosleutels nog nog niet. Dit zijn niet de vrgn voor vóór de koffie. Zonder melk geen koffie. Zonder koffie geen melk. Het stormt inwendig.

 Na wat minuten lijkt te duren voor het risico van de dorpswinkel gekozen. Prachtige dag. Heerlijk fris buiten. Al na een paar passen zijn de startperikelen geschiedenis en denk ik "Dat moet je echt vaker doen!" Ik laat mijn kop nauwelijks nog zien in het dorp sinds ik de bar niet meer frequenteer. Dat idee wordt weer gerelativeerd, als de vrouw achter de toonbank acht lei vrgt voor 2 literflessen verse, halfvolle melk. Daar krijg ik er in de Penny 3 voor en nog geld terug ook. Ach ja, niet mee bezig zijn. Naar huis. Eindelijk koffie!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten