zondag 28 april 2019

Eirijk

 Schade valt mee of eigenlijk gewoon geen schade. Klonk gisteravond erger dan het is geweest. De buurman 'stroomafwaarts' heeft het zand gekregen en ook dat valt qua hoeveelheid ontzettend mee. Netjes, regen met enige terughoudendheid zeker als het samengaat met een onweersbui van een paar uur.

 Vandaag, zometeen aan de slag met mijn favoriete mix aan bezigheden: koken & afwassen. Plaats en rommel maken. Na de kip uit de soep getild te hebben, ben ik gisteren nog naar Parma gereden. Volkomen misplaatste bezigheid, maar eenmaal begonnen de rit netjes afgemaakt. Puf om nog iets aan het koken voor vandaag te doen had ik niet meer. Dus het ritje is niet ten koste van zinnige arbeid gegaan, maar daarmee wint het zelf niet aan zinnigheid.

 Vanochtend een appeltaart gebakken, straks aan de slag met het lam en ondertussen of tussendoor de pannen schoonmaken die links en rechts in de weg staan. Ik kan niet zeggen, dat ik overloop van culinaire inspiratie. De automatische piloot zal af en toe moeten bijsturen, vrees ik. De soep is klaar. Daar hoeft alleen nog de huisgemaakte vermicelli. Huisgemaakt, maar niet door mij. Het lam moet iets van een pittige stoofpot worden. Groente gaat niks speciaals worden. Toetje is taart en daaraan voorafgaand misschien nog iets met kaas.

 Er moet, vandaag of de komende dagen, meer met taart, taarten, cake en eirijk cq cake-achtig brood. Er liggen nog zeker 40 à 50 eieren te wachten op een bestemming. Het is niet erg praktisch al dat selectieve gevast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten