zaterdag 27 april 2019

Slik!

 Goede vrijdag is al een wat vreemde benaming voor wat er op die dag verondersteld wordt gebeurd te zijn, maar vanmiddag kreeg de dag nog een trap na. Blijkt vrijdag iemand zelfmoord gepleegd te hebben of zichzelf van kant gemaakt te hebben. Lijkt hetzelfde maar is het niet. Het zal een mix zijn geweest in dit geval. Zie je maar weer een keer hoe soepeltjes de tam-tam werkt zonder multimediale ondersteuning.

 De man heeft de eerste twee jaar aan de verbouwing van ons huis gewerkt en was toen de enige die een beetje buitenlands beheerste. Hij lustte ze ook nog al en of dat de werkelijke reden was of dat hij de aannemer te vaak van weerwoord diende, ik weet het niet, maar hij is er vanwege drankproblemen uitgewerkt. Agnita en omgeving is klein, dus we hebben hem nog wel wat keren gesproken. Bij een van die gelegenheden stelde hij zijn vrouw, tweede vrouw als ik me niet vergis, aan ons voor als het beste wat hem ooit overkomen is en zonder wie hij niet meer zou hebben geleefd.

 Als ik had geweten, dat die vrouw ergens de afgelopen mndn is overleden, had ik dit wel durven voorspellen. D'r zal een hoop drank aan te pas zijn gekomen en vervolgens onbedoelde onhandigheden met een gewenste afronding. Het geld dat ik hem ooit geleend heb om wat medische onderzoeken bij zijn vrouw te kunnen betalen, zal hij nooit meer met werk compenseren. Het is 'm vergeven. Het zijn van die mensen, waarvoor je zou willen, dat er werkelijk iets van een hiernamaals bestaat. Helaas werkt dat niet zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten