donderdag 25 april 2019

Hulp/help

 Na drie dagen in alle rust alleen hebben kunnen werken -afgezien van wat gezeur over het vijlen van de ketting- kwam aan het eind van de middag een overbuurman ineens 'helpen'. Natuurlijk eerst weer dat vijlen ... Er was nog 5 % te gaan, dus ik had geen zin om de ketting te verwisselen. Bovendien viel dat onscherpe van de ketting ontzettend mee.

 Na eerst als een malloot op mijn machine hebben staan drukken ipv de machine het werk te laten doen, verdween hij en kwam terug met de zijne. Natuurlijk pas gevijld. Het verschil was duidelijk en onnodig om het mij te demonstreren. Maar hij ging me daar ff te keer. 'Helpen' als meer dan 90% van het werk gedaan is. Ach ja, en op de verkeerde manier, namelijk staande en voorover gebukt. Dat hou je dus geen drie dagen vol. Ook niet met een niergordel.

 Nu hij z'n eigen machine had gehaald, kon ik tenminste verder op mijn manier. Maar ook dat was me niet gegund. Prachtig, die ongevraagde burenhulp. Na drie dagen zorgvuldig, netjes, zonder problemen te hebben gewerkt, was het nu in een half uur rotzooi in een omtrek van drie meter. Iets zegt me, dat de beste man zaterdag niet zo behulpzaam zal zijn met het opruimen van het overal rondgeblazen zaagsel. Maar goed, ik was allang blij, dat hij met zijn overduidelijk dronken kop geen brokken heeft gemaakt en ik hem met een bijeen geveegd zooitje aan onderdelen had moeten afleveren bij de eerste hulp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten