dinsdag 23 april 2019

Ompotten

 Het verspenen moet geleerd zijn. Duidelijk nog oefening nodig. Van de eerste partij van 32 gaan er 5 het ws wel halen. Van twee is het nog onduidelijk en de rest heeft de geest gegeven. De tweede partij ziet er wonderwel goed uit. Misschien gaan 1 of 2 het nog begeven. De derde partij is een beetje 50/50. Niet allemaal dezelfde planten, dus ook niet echt vergelijkbaar maar er is ruimte voor verbetering. Dat is duidelijk. Maar in wat?

 Plantjes niet goed aangedrukt of net te hard? Wortels beschadigt? Ik had de plantjes schijnbaar bij de blaadje en niet bij de stengels moeten vastpakken. En dan nog het water geven. Te droog lijkt me duidelijk dat dat fout is, maar te nat als er wegloopgaten in de bodem zitten?? Dat kan een hoop kanten op en hoewel ik de drie partijen misschien gaande het verspennen wat voorzichtiger en consequenter ben gaan behandelen zijn ze ongeveer op dezelfde manier gedaan, maar verschilt het resultaat hemelsbreed.

 Geen zin om 100 stuks van elke soort te gaan doen om er een stuk of 15 over te houden. Dat moet gewoon beter en misschien ligt het wel gewoon aan de schadebestendigheid van de betreffende plantjes. Maar ook met die gedachtegang kom ik er niet helemaal. Gewoon pech gehad, dan maar? Volgend jaar beter??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten