maandag 29 april 2019

Gestandaardiseerd

 Vanochtend ff vergeten, dat we vandaag een 'Hoi,-ik-heb-een-baby'-feestje hadden. Laat dat verkleinwoord maar zitten. Iets van 200 mensen zitten in de zaal en er is weer eten, drank en dans èn voor je de feestplek verlaat wordt verwacht, dat je een storting in de pot doet. Voor een trouwerij kennen we inmiddels de bedragen. Voor de zekerheid had Mariana in haar kring geïnformeerd wat zo'n babyfeest moet kosten. Nou, globaal de helft van een trouwerij. Meer kan natuurlijk altijd. Minder wordt moeilijker.

 Het is in feit een vorm van crowdfunding en voor de genodigde in feite een buitensporig dure aangelegenheid. Voor dat geld kun je een keer goed, bijzonder uit eten gaan (voor een trouwerij zelfs tweemaal!) en zeker weten betere kwaliteit geserveerd krijgen, dan nu het geval zal zijn en op ieder ander feest ook, behalve als wij het geven. Maar dan hoeft ook niet betaald te worden. Iets wat men ook na twee feesten maar niet wil snappen.

 Alles standaard muv de muziek. Die had voor de afwisseling eens een zeker evenwicht in folklore en niet-folklore nummers. Dus gedanst. Dat was onverwacht. Zien hoe dat op de andere drie uitnodigingen toe gaat, die we voor de komende 6 weken hebben staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten