donderdag 4 april 2019

Welzijn ...

 Nog ruim één jaar om er nog ergens eentje op de kop te laten tikken door mijn zus. Dan is Nederland het zoveelste land waar de stroomstoothalsband (leuk voor scrabble...) verboden is. En waarom? Wetenschappelijk onderzoek toont aan  dat het gebruik van een stroomband nadelige gevolgen heeft voor het welzijn van het dier. Wetenschappelijk onderzoek .... Had mevrouw de minister een zwak momentje? Dit is een discussie onder hondenhouders, die al liep, toen ik nog in Nederland woonde. Echt iets van die types die een hond in de winter een jasje aantrekken, hun hond duur houtzaagsel met een smaakje uit blik serveren, liefst met vegetarische benaming ... en eenmaal per jaar het tandsteen laten verwijderen.

 Op de goede manier gebruikt is het een zeer effectief trainingsmiddel voor eigenzinnige honden of als je gewoon niet zoveel zin hebt om 's nacht tig keer het bed uit te gaan om de hond(en) tot rust te manen. En dat een hond het niet leuk vindt ...... daar is het effect op gebaseerd, tuthola. En dat wetenschappelijk onderzoek ..... heeft een assistent het ding eens zelf om zijn nek gedaan en op de toetsen gedrukt? Al eens aan het schrikdraad gezeten? Wat een gelul .... wetenschappelijk onderzoek.

 En dan 'nadelig gevolgen voor het welzijn van het dier'... Gaan we ook iets doen aan het vrij algemene overgewicht? De verplichting om die arme beesten vrijwel overal aangelijnd te houden? Aan het aan de ketting leggen van honden? Aan het houden van grote honden als de eigenaar op een flatje woont? Aan een uitlaatverplichting van minimaal 2x1 uur per dag? Aan het houden van minimaal twee dieren van hetzelfde soort? Etc. etc. Geneuzel op de mm2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten