woensdag 3 april 2019

Herstellen

 'Vijf miljoen doden door luchtvervuiling'. Ga ik me nu druk maken over de willekeur waarmee zo'n aantal bij elkaar verzonnen wordt of laat ik het maar hangen? D'r staan nog twee concepten in de wachtrij. Ook die weten op dit moment niet het benodigde vuur op te wekken om het enthousiasme te benaderen, waarmee ze aan het eind van de middag in een paar sleutelwoorden zijn gevangen. Toch geen verkeerde dag vandaag. Met verschillende dingen bezig geweest, alles naar wens een stuk verder geholpen en de rest voor morgen gelaten. Geen zin om morgen iets nieuws aan te pakken.

 Misschien had dat een teken moeten zijn. Veeg dan, maar waarom? Gewoon mezelf weer terug in het gewenste stramien duwen. De tuin had de rest iets te ver naar de zijlijn gedrukt. Daar heb je geen dadendrang voor nodig. Dus aan het ontbreken daarvan zal het vandaag niet gelegen hebben. Dat is sowieso eerder regel dan uitzondering. Nee, gewoon het huishouden, koken, blog en tuin zo handig, dwz praktisch mogelijk over de dag verdelen. Van 11-14 in de tuin werken is een garantie voor een weinig actief einde van de middag.

 Dat het inmiddels weer behoorlijk langer licht is, werkt in het voordeel van dit streven. Alleen 's ochtends vroeger het nest uit. Nu kan ik om drie uur nog de tuin in en daar dan ook de actieve dag afsluiten. In mij hebben die anti-klokverzetters geen medestander. Mij bevalt het prima, dat geschuif met de hoeveelheid daglicht. 's Zomers in de avond, 's winters in de ochtend. Ik ga in de zomer echt niet om vier uit bed komen zonder speciale reden. En als het in de winter om negen uur 's ochtends nog donker is, weet ik wel wat met mijn dagen gaat gebeuren. Nee, vandaag ff de teugels strak getrokken. Nou ja strak, maak er strakker van. Morgen zo verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten