maandag 1 december 2014

Feestmaand

 Opruimen maar weer. Hoppa. December. De maand van rijmen, verrassen, cadeau's, commercie, sfeer, feest, lekker eten en goede voornemens. Qua activiteiten de drukste maand van het jaar. Qua tijd het beroerste moment van het jaar. Ongetwijfeld een poging tot compensatie. Laat de verrassingen, als ze leuk zijn, en de cadeau's maar tot mij komen. Voor de rest zorg ik dan wel zelf.

 Goed begonnen. Een redelijk rustige nacht met een lange staart. Lijf kalmeert en stabiliseert. Bedacht me vanochtend, dat ik alweer een paar dagen niks gedronken heb 's nachts. Dat zijn van die kleine veranderingen, die altijd met vertraging tot je doordringen. En ik heb het niet over een slok, maar soms wel tot anderhalve liter per nacht. Is dus echt anders dan anders.

 Moet ik gaan uitvissen waarom? Ik laat het zitten, denk ik. Zal vast met de algehele nachtelijke rompslomp te maken hebben. Als zodanig komt het dus nog wel aanbod. Ook weer moe wakker geworden en dat na een nacht zonder overdreven extra bezigheden noch meeslepende dromen. Alles gaat in golven. Maar daar zijn er meerdere van en mocht er al iets van onderlinge coördinatie bestaan, dan lijkt me dat voornamelijk op toeval gebaseerd. Gaan ze echter allemaal tegelijk één kant op dan is het effect of zijn de effecten niet te missen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten