zondag 7 december 2014

Live

 Historisch. Veranderingen meemaken, ondergaan en er bewust van zijn cq. ze bewust meemaken. Heel wat veranderingen in zowel de goede als de ongewenste kant meegemaakt de afgelopen jaren, maar zelden meer mogen doen dan constateren, dat het gebeurd is. Deze keer echter naar het zich laat aanzien de focus op het juiste moment in de veranderende richting weten te draaien.

 Het tempo waarmee de afgelopen dagen mijn nachtritme een zwiepert de goede kant op heeft gemaakt is ronduit verbazingwekkend. Van de standaard 4-5 tussenstops per nacht is het omgeslagen naar eentje. Nog steeds eentje teveel, maar stukken beter. Het is alsof de stress met karrevrachten tegelijk mijn leven uitgekeild wordt.

 Behalve een soort algemene rust in de meest brede, uitgebreide betekenis van het woord is er ook zoiets als een neiging naar de overtuiging, dat het gaat lukken. Nog steeds met een hele serie slagen om de arm, maar het beseft weet z'n wegen te vinden en sijpelt binnen. De durf om het licht verderop in de tunnel niet te zien als een fata morgana. Gevaarlijk. Erg gevaarlijk. Voor je het weet is het toch niet de uitgang maar een trein, die in een rot vaart over je heen dendert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten