maandag 22 december 2014

Uitgeblust

 Een voorproefje van de veranderingen en aanpassingen die er aan zitten te komen? Voor het eerst sinds vrijdagochtend een moment voor mezelf zonder dat daar direct een duidelijke einde aan zit ... Tenminste als ik zometeen een paar luciferstokjes tussen mijn oogleden weet te plaatsen. Eindelijk bezinktijd en dan te duf om flarden uit je gedachten om te zetten in woorden.

 Twaalf uur op de autosnelweg vertoeven en aardige tijden daarvan met minder dan 10km/uur schiet behalve niet op ook z'n doel voorbij, want die dingen zijn er voor de snelheid tenslotte. Voor de rest heb je daar weinig te zoeken. Oog voor het landschap reikt bij de mogelijke snelheden niet verder dan en sporadische blik. Bovendien valt er eigenlijk niks te zien. Of omdat het tientallen km's ongeveer hetzelfde is of omdat het het bekijken werkelijk niet waard is of omdat je het al zo vaak gezien hebt, dat kijken niks meer toevoegt. Een aparte categorie vormen de steeds massaler verschijnende windmolens. Helaas is daar niet aan voorbij te kijken. Sterker nog, die dingen dringen zich op een wijze op, dat ze inmiddels bijna de belangrijkste reden zijn om eens naar een andere weg of manier van reizen om te zien.

 Maar goed normaal gesproken schieten die dingen aardig op. En dat is prettig. Soms en steeds vaker ook niet meer. Die hang naar het voorkomen van tijdverlies of zogenaamd tijdverlies is iets raars, als je erg ff bij stil staat. Maar waarschijnlijk is dat niet de bedoeling, dus maar snel weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten