maandag 29 december 2014

Aandrang

 Een prachtig zonnige dag. Net als 14 jaar geleden op de ochtend na de storm. Gelukkig heb ik in een vluchtige check nergens bomen op hun kant zien liggen. Er zal vast hier en daar wat plat zijn gegaan maar geen extra werk in de komende weken. Dank. Ik heb genoeg te doen.

 Meer en meer dringt het besef door dat er veel moet gaan gebeuren in een relatief korte tijd. Erg overzichtelijk, mag ik wel zeggen. Waarbij dat overzichtelijke mn op het tijdsbestek slaat en niet op wat allemaal moet gebeuren. Ergens zal er toch een lijn in het geheel (moeten) ontstaan anders wordt het lachen over een paar weken. Maar goed eerst 2014 de deur uitwerken, de loper voor het volgende jaar uitrollen, de goede voornemens afstoffen en de afwas ter hand nemen. Daar gaat ook een afwasmachine geen verandering in brengen.

 "Alles anders en niks geen verandering" lijkt me een aardig motto voor het aanstaande kalenderjaar. Het vat de kern van de knoop pakkend samen. Heb ik ooit iets met Nederland gehad? Nee. Was het in Frankrijk anders? Nee. Zou dat straks dan opeens wel zo zijn? Lijkt me niet. Heb ik het in Nederland naar mijn zin gehad? Zekers. Is Frankrijk tegengevallen? Nee, absoluut niet. De minpunten hebben weinig met Frankrijk te maken. Gaat dat in het oosten anders lopen? Zou niet weten waarom. Het dakterras aan de grachten in Utrecht, het landgoed in het groene hart van Frankrijk en nu een moestuin aan huis in de uitlopers van de Karpaten. De flat aan de Eykmanlaan had natuurlijk best kunnen uitmonden in een 13-in-een-dozijn woning in Leidse Rijn .... Ergens bevalt me Dracula als oud-buurman (hoop je dan) stukken beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten