maandag 8 december 2014

Pleisteren

 Vrouwen zijn vermoeiende wezen, (o.a.) als je ze iets probeert duidelijk te maken, wat ze niet zelf al een keer bedacht hebben. Haal er dan maar Burgman & Brugman bij, ruim een paar kilo extra geduld in en bereid je voor op een allesomvattende deceptie. Maar hoezee, hoera voor de vrouwenwereld mijn aannemer kan er ook wat van.

 Ik probeer die man nou al maanden (globaal), weken (in woord en gebaar) en dagen (discussie, uitleg, foto's en tekeningen) duidelijk te maken hoe ik graag in een als oud en authentiek bedoeld deel van het huis de muren gepleisterd zou willen zien."Niet uitgevlakt en met de onregelmatigheden in de ondergrond mee afwerken" leek me eigenlijk wel voldoende. Het zou de beroepseer kunnen zijn, een gebrek aan voorstellingsmogen kan ook en natuurlijk altijd weer het "Ik weet het beter"- element, dat in deze discussies niet onderschat moet worden, maar het feit is dat de boodschap maar niet over wil komen èn de muren inmiddels qua grof werk zijn gedaan en dus netjes zijn uitgevlakt.

 Volgende fase van 'het spel'. Nu is al werk verricht en wordt gezocht naar 'oplossingen' om het aanwezig resultaat zoveel mogelijk in overeenstemming te brengen met de gewenste versie. Als ik echter ergens een hekel aan heb qua bouwen, is het namaak wel. Dus ongeacht of ijzerborsteleffecten überhaupt overeenkomen met wat ik 'authentiek' noem, ik wil het gewoon niet. Slik! Bikken, dus!!

 Hoe vanzelfsprekend het voor mij ook is, voor de beste man is het toch bijna Chinese wat ik zeg, als ik hem mag geloven. Ik ken het uit Utrecht (o.a Werfkelders) maar ook uit Sibiu and Cluj, en dan praat je toch over zijn eigen speelveld. Morgen gaan we zien wat hij er van bakt ipv uitvlakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten