zaterdag 6 december 2014

Stedelijk

 Een middagje door de stad geslenterd. De eerste halteplaats kon me niet boeien. Iets te zoeken had ik eigenlijk ook niet in de stad. Dus weer een andere plek aangestuurd en daar in alle rust een ontzettend on-Franse koffieverkeerd genoten, onderwijl de verkleumde gezichten van de passanten bekijkend. Een hoop mensen lopen erbij alsof het -15º C is. Dikke jassen, petten, mutsen, hoeden, handschoenen en met bont gevoerde laarzen. Niet alleen mij is de omslag tegengevallen. Dat mag duidelijk zijn.

 Inmiddels is alles in Kerststemming. Straatverlichting hangt, kerstbomen staan overal, schaatsbaan is bijna klaar, kerstmarkt staat in de steigers, alle aankopen worden in rood, groen en/of goudkleurig papier ingepakt, soms zijn zelfs de draagtassen aan de tijd van het jaar aangepast. Ik heb me bloot gesteld aan diverse verleidingen, maar niks wist me op te warmen. Scheelt alweer.

 Ook niet echt het moment om allerlei nieuwe zooi aan te schaffen. Dus maar wat 'ins Blaue hinein' gemijmerd over de erg smakelijke tweede koffie heen. Me voor de zoveelste keer afgevraagd of in mijn middelbare schooltijd de meiden ook zo net iets te dik waren, als ze nu over het algemeen zijn. Heb het idee van niet. Maar eigenlijk durf ik daar niks zinnigs over te zeggen. Bekijk ondertussen een of andere toestand, die gaande is op het plein waar straks geschaats zal worden en de mensen die de koffietent binnenlopen om te betsellen of enkel naar het toilet te gaan.. Niks weet mijn aandacht vast te houden. Terug naar het platteland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten