woensdag 31 december 2014

Correctie

 Een mens went snel aan beter en wil altijd meer. Terugbladerend, iets wat ik eigenlijk nooit doe, zag ik, dat ik het vorige jaar op de drempel van het afscheid vele malen hoger waardeerde dan de huidige versie en dat terwijl dit jaar toch zeker niet onderdoet voor het vorige. Foutje, bedankt. Je moet je wensenlijst ook vandien aard maken dat teleurstellingen bijvoorbaat uitgesloten zijn. Maar ja, dat kan niet altijd en 2014 had daarin iets goed te maken wat de andere jaren over hun kant konden laten gaan. Eerlijk? Misschien niet, maar is het leven eerlijk? Nee toch?

 Het enige wat ik wilde, puttend uit mijn geheugen, was een verkoop van deze plek. Nu is het een discutabel punt of dat nu wel of nu niet gelukt is. Verkocht is d'r niks. Sec, dus nee! Een koper is er wel. Tenminste er zijn mensen druk mee bezig, als ik het geloven mag of moet, maar een handtekening is (nog) niet gezet. Dus niet alleen "Sec, nee", maar ietsje meer! Gaan we het glas als half vol beschouwen of als half leeg? Niet het glas maar de koffiemok met gebroken oor ...

 Misschien toch ietsje te oneerlijk om het jaar op dit soort onnodigheden af te rekenen. Verder was het een jaar waarin veel soepeler ging dan in de jaren ervoor. Soepeler, duidelijker, éénduidiger, meer naar tevredenheid, met meer voldoening .... Allemaal moeilijk in toegenomen omvang weer te geven grootheden. Goed om daar toch ff bij stil te staan. Bij deze!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten