zondag 14 december 2014

Inkrimpen

 De tweede kachel brandt. Ik ga een stel kaarsen aansteken. Ontsla me van iedere verdere verplichting en ga zien wat dat oplevert. Ook levende vissen kunnen zich door de stroom laten meenemen.

 Ik ga terug van een globale 900 m2 naar een krappe 125 als ik royaal reken en moet die nog delen ook. Nu leef ik hier absoluut niet op de aanwezige voet, maar dat neemt niet weg, dat overal spullen staan en liggen waar ik nu, op dit naar het vertrek toe neigende moment iets mee zal moeten. Wat zou straks deel uit kunnen gaan maken van de nieuwe inboedel? Wat wil ik (daarvan) straks om me heen hebben? Selecteren, selecteren, selecteren. Wat wil ik niet achterlaten? Waarvan ontgaat me zin om het mee te nemen? Wie gun ik wat en wat wil ik daarvoor terug hebben cq. heb ik er voor over. Vragen, vragen, vragen. (Die is niet van mezelf!)

 Down to basics ..... Mijn kleren, check. Mijn muziek, check. Mijn boeken, check. Mijn digitale bagage, check. Mijn keukenmateriaal, check. Het gereedschap, check. Dat is een heldere zes-eenheid. Dan begint het hellende vlak .... Administratie, deels, uitzoeken. Interieurdecoratie, wat?, waarom? Meubilair, mondjesmaat, kiezen. Interieurbekleding, ???, denken. Waarna het alleen maar steeds onduidelijker en twijfelachtiger wordt. Ik denk, ik begin maar eens met weggooien, dat ruimt lekker op. Wie zei daar opruimen???

Geen opmerkingen:

Een reactie posten