donderdag 18 december 2014

Beestjes

 Een voorschot op de toekomst? Het keiharde begin van de ondergang van de mensheid? Een uitzondering? Ik mag het hopen. Gezeten in een industriële Italiaan, veel te vroeg voor Franse begrippen en op een standaard klote plek vanwege het in mijn eentje zijn, maar met een uitstekend zicht over het grootste deel van de tent.

 Volgende klant was eentje van mijn categorie; man, leeftijd gevorderd. Hij ging na een plek toegewezen te hebben gekregen gewoon ergens anders zitten. Kan ook. Mijn uitzicht was echter stukken beter. Vervolgens een jong stel met 2 of 3 jarige peuter. Hij -niet de peuter- paste minstens drie keer in haar. Dat zal vast pizza met cola zijn geworden. Ik heb dat niet bijgehouden vanwege de alsmaar binnenstromende klanten, waaronder nog een stel met een wat oudere dochter. Een jaar of 7-8 oud, laatste kans kind. Zij blond, het grootst van de drie en met een stevige kont, pront getoond in een zwarte broek. Een broek, die ze overduidelijk in dit familieverband niet alleen letterlijk droeg. Hij, kale kruin, ruim in de veertig, bleek, een beetje gebogen rug, aktentas in de hand, kwam als laatste binnengeschoven en kreeg door haar een plek gewezen. Dochter stil, ingetogen, afwachtend en ook kleurloos in meerdere betekenissen.

 De bestelling werd gedaan. Drankjes kwamen wat eerder en werden door moeder's naar de juiste plekken gedirigeerd. En voordat met een proost werd begonnen, boog het moederdier zich naar haar handtas en kwam omhoog met een blauwig ogend flesje. Dochter en manlief staken prompt hun handen in haar richting. Zij bespoot alle handen, inclusief de hare, rijkelijk met het spul uit het flesje en gedrieën wreef men de handen alsof een werkdag erop zat. Steriel aan de pizza. Illusie of begin van het einde??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten