vrijdag 19 december 2014

Omwegen

  Na een kleine vijfhonderd kilometer foutloos rijden een afslag missen en denken "Ach, zo groot is Amsterdam nou ook weer niet." Qua omvang of oppervlakte zal het wel kloppen, want ik zat zo in Amstelveen en ben op de weg terug door Ouderkerk aan de Amstel gekomen en voor Diemen weer een nieuwe poging gedaan meer richting het bekende deel van Amsterdam te komen. Onder de Arena door naar binnen rijden heeft wel wat .... als je zou weten in welke richting je verder zou moeten. Men is niet erg scheutig met wegwijzers richting centrum.

 Na een klein half uur besloten om maar eens te vragen, waar ik zijn moest. Ja, afschuwelijk ouderwets zo zonder Tomtom, maar toch wil ik het graag houden zo. Had gewoon effe een blik op de plattegrond van de stad moeten werpen 'voor het geval dat' èn vooral niet de gewenste afslag missen. Ondertussen bijna meer van Amsterdam gezien dan in al mijn jaren, dat ik het te voet heb doorkruist. En de stukjes in de puzzel pasten beter en beter. In de buurt van het concertgebouw gestopt en een taxi gepakt .... wat eigenlijk onzin was. Maar dat weet je dan pas weer achteraf.

 Ingecheckt en auto opgehaald. Fluitje van een cent, zelfs een ouwe. Spullen gedropt en de stad in .... "Wat een toeristen", was het eerste wat ik dacht, toen ik onder een moderne constructie doorliep, die ik een dag later pas als badkuip zou herkennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten