zaterdag 20 december 2014

Geldsmijten

 Half acht aan het ontbijt. Een mens went snel aan meer en beter, dat bleek bij het ontbijt maar weereens. Aardige overdaad, ik neem bijna niks en toch had ik iets van "Kan beter!" Weet niet precies waar dat in zit. Deels zal het presentatie zijn, deels misplaatste benepenheid en voor het grootste deel ervaring van andere plekken, die wel de juiste snaar wisten te treffen. Maar een goeie koffie verkeerd. Scheelt toch ruim de helft van het ontbijt.

 Drukke dag voor de boeg was het idee en dat is het geworden ook. Amsterdam van Oud-Zuid naar Noord-Jordaan, naar de Zuiderkerk, retour Jordaan, Albert Cuyp, weer Jordaan en met uitzicht op het muziektheater geëindigd voor het weer retour Oud-Zuid ging. Ik snap al die kritiek op de Amsterdamse taxichauffeurs niet.

 De schoenmaker voor het passen en meten was het enige dat duidelijk was. De rest was zoeken. Zoeken naar de adressen. Zoeken in het aanbod. Zoeken naar wat eigenlijk de bedoeling was. Zoeken naar wat mogelijk zou kunnen zijn met het gebodene. Missie uiteindelijk geslaagd. Tussendoor werd nog vanalles gevonden, zonder dat er naar gezocht werd. Winkelen zonder doel gaat overduidelijk stukken sneller dan mèt. Behoeftes vervullen, waarvan je je het bestaan niet realiseert, totdat die ene tas, jas of hoed in de étalage je in een fractie van een seconde weet te overtuigen van zijn noodzakelijke aanwezigheid in je leven. Wat ben ik blij, dat ik daar geen last van heb.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten