vrijdag 5 december 2014

Cola?

 Een rommelige dag vandaag, maar bezig, dus ok. Bloed prikken, dierenarts, wasmachine laten draaien, beesten verzorgen en straks weer een volgende stap qua inpakken. Ik moet ergens een verzamelplek creëren. Die dozen staan rap in de weg. Merk ook, dat ik, ondanks alles wat al weggewerkt is op de een of andere manier, nog lang niet klaar ben met schiften.

 Ben ook benieuwd wat voor nieuwe of vergeten dingen ik nog tegen ga komen. Nieuw in de betekenis dat ik ze in de afgelopen jaren nooit ben tegengekomen. Kan dat? Ja, dat kan. De kans op 'vergeten' attributen is natuurlijk groter en dat was gisteren al raak.

 Gewoon in de bijkeukenkast een 33 cl cola flesje, plastic, oud model, gevuld met een waterheldere vloeistof en een geel Post-it met plakband erop geplakt met in hanepoten de tekst: Eau de Vie 2003. Shoot me ...., het zegt me absoluut niks. Iets van Wilma en Gerard toen ze nog aan de Doubs zaten? Van de oude buren op Bessous? Ik ken niet zoveel mensen in Frankrijk, die iets met zelfgestookte drank deden of doen. Heftig spul. Vrijwel zeker boven de 60%. Nooit eerder gezien, niet dat ik me kan herinneren en ik rommelde toch bij tijd en wijle in die kast en ook daar waar dit flesje vandaan komt. Ik zal 'm me laten smaken. De hoeveelheid is niet de moeite van het meeslepen waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten