zaterdag 13 december 2014

Fantasieloos

 De feestdagen hebben de supermarkt bereikt. De afgelopen weken hier of daar een hint in die richting, maar nu is het feest van de volstrekte overdaad losgebarsten. De schappen puilen uit, de gangpaden staan vol  met tijdelijke obstakels. Bonbons, noga, Champagne, Sauternes, de betere Bordeaux's, geconfijte vruchten, gerookte zalme, foie gras, exotische groenten en fruit, ijstaarten en natuurlijk kerstbomen, -ballen, kaarsen en ander decoratiemateriaal. Alle afdelingen hebben bestellijsten klaar liggen ..... voor taarten, zeevruchten, wild- en gevogelte en de edelere delen van rund en varken, kazen en exclusieve whiskies en andere drank. Eén groot schalige demonstratie van een algemeen gebrek aan fantasie en creativiteit ...... maar wel lekker makkelijk.

 Al die pseudo-verleidingen hebben me niet weten te raken. Bij een wat uniekere en kwalitatief interessantere presentatie had het misschien wel gekund. Het is uitzonderlijk wat je ziet, want niet altijd aanwezig, maar speciaal is het niet. Het is en blijft massaproduktie, confectie, verpakte pretentie, zelden meer. Het is als met kamperen. Ook met vaste tenten en echte bedden blijft het kramperen en wordt het nooit een hotel waar service, klasse, aandacht en verzorging hoog in het vandaal staan. Ik heb het een enkele maal mogen meemaken. Je komt je verbazing nauwelijks te boven. Dat is echt iets anders, dan nu in de supermarkt kopen wat in augustus al 'en masse' de koelhuizen werd ingeschoven.

 Desondanks voor bijna 200 'oude' guldens mijn leeggekookte koelkasten aangevuld. Niks bijzonders, alles basaal en in geringe hoeveelheden. De enige uitspatting was een bot voor de honden. Twee dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten