zondag 7 december 2014

Muziekmoe

 Genoeg muziek gezien voor vandaag. Muziek moet je luisteren en niet lezen en ordenen ... Maar ok, een hoop overbodige dubbelingen eruit gehaald. De meeste, misschien wel allemaal. Wat overblijft is een doorsnee door mijn bewuste (Engelstalige) muziekverleden om de term Top-weet-ik-hoeveel te mijden. Een enkel nummer uit de jaren vijftig, een paar uit de zestiger jaren, meer uit de zeventiger, zwaartepunt in de tachtiger en dan snel weer terug naar (bijna) niets. De popmuziek van de afgelopen 15 jaar is compleet aan mij voorbij gegaan. Heb ik wat gemist?

 Ik heb dat idee niet. Wat ik niet ken, kan ik niet missen. Ik heb ook niet zo de neiging om dingen te willen zien, omdat ik ze nog niet gezien heb. Of .... nog erger, om ze zo nodig gedaan te hebben. Die frustratie laat ik aan de huidige jonge generaties over. Je zult werkelijk altijd weer iets nieuws en iets anders willen ....

 Maar daar was ik helemaal niet mee bezig. Ik was het opruimen mogelijk aan het maken en dat is dus qua muziek nu grotendeels gebeurd. Nu nog "ff" naar de IKEA (Bordeaux?) en het zooitje kan op volgorde in de dozen. Het denkwerk voor de komende jaren is op dit terrein gedaan. Alles heeft zijn plekje, zelfs die Cd's die nog gekocht zullen gaan worden. Kostte wat, maar je krijgt er een goed gevoel voor terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten