donderdag 20 juni 2019

Weerslag

 De tuin kon wel wat water gebruiken. De eerste 5 tot 10 centimter tenminste. Maar de hagel had niet gehoeven en ook die stormvlagen hadden achterwege mogen blijven. Straks in ogenschouw nemen hoe de groente deze weersoprisping heeft doorstaan. Vorig jaar of misschien al een jaar langer geleden langs velden gereden waar een noodweer met hagel overheen was getrokken. Er stond vnl mais op de velden zoals hier overal, zeker met die subsidies voor biobrandstof en West-Europese boeren met teveel geld en/of goede contacten.

 Je moest een keer extra kijken om door te hebben wat er vreemd was, maar dan zag je, dat de brede lange bladeren van de maisplanten in feite aan flarden waren gescheurd/geslagen. Waar een maisveld met planten van bijna 2 meter normaal gesproken een gesloten groene wand is, had je nu een raar versnipperde doorkijk.

 Zo'n ravage verwacht ik niet. Dan was ik al naar buiten gerend. Voegt niks toe, maar je wilt het zien om het te geloven. Afgezien van dat kijkje straks geen tuin meer vanavond. Mocht ik nat willen worden, neem ik wel een bad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten