vrijdag 28 juni 2019

Waardering

 Craiova of ook weer niet en toch weer wel. Moe van de dag die in een paar uur had gekund Craiova aangedaan, het eerste het beste grote hotel ingegaan, kamer genomen, uitgebreid gedoucht, fles wijn meester gemaakt, uitstekend gegeten met een tweede fles wijn en als een stel blokken in bed geploft. De laatste avond van het St. Petersburg alternatief.

 Als je Roemenië als een klavertje vier ziet met Agnita in het midden hebben we afgelopen week het blaadje linksonder gedaan. Terug vanuit Craiova kent een paar mogelijkheden maar die richting Sibiu is de meest directe. Nog gauw 6 à 7 uur rijden, maar ook nog tijd over om door de stad te lopen. Een stad die wel een voetgangersgedeelte kent, maar daar eigenlijk geen invulling aan weet te geven. Een beetje een R'dam-gevoel. Te weinig ouds. Wel de nodige oude glorie, maar niks van het knusse. Voetgangersboulevards met her en der wat terrassen.

 Nu is 's ochtends rond tienen niet het meest optimale moment om een stad op z'n gezelligheid te testen, maar helemaal ernaast zit ik niet. Denk ik. Weet ik haast zeker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten