maandag 10 juni 2019

Vulling

 Verloren uurtjes gebruiken. Ik ben daar erg slecht in. Maar wat zou het prettig zijn, als ik daar een draai in de goede richting aan zou weten te geven. Zoals vanavond bijv. na de hondenronde. Geeneens zo laat. Half zeven of zo. Sta in de tuin en bekijk me de dreigende lucht in vrijwel alle windrichtingen. Nou niet het moment om te denken "Ik pak de spade en ga verder waar ik vanochtend ben opgehouden." Toch deed ik dat en heb die spade ook nog echt ter hand genomen.

 Gisteravond heeft dat dreigen van de lucht meer dan twee uur geduurd, voordat er water uitkwam. Met de bliksem erbij en het feit, dat het al zo goed als donker was, niet het moment om dit soort gedachten te hebben. Maar vanavond dus wel en dus ook aan de slag gegaan. Iets van anderhalf uur, een paar vuile handen en volle emmers later waren toch weer een paar vierkante meters van het onkruid ontdaan.

 Het kost net iets minder werk, dan een klus oppakken en al het benodigde gereedschap bij elkaar zoeken. Was het zoiets geweest, was het er vast niet van gekomen. Het tuinwerk als een soort opvulling, is weer eens een andere kijk op de mogelijkheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten