vrijdag 7 juni 2019

Gesmeerd

 Een dag waarop vrijwel alles meezat, zelfs het weer. Daar was wel behoefte aan. De nwe garage voor het noodzakelijke auto-onderhoud ligt niet meer in Sibiu en al helemaal niet tegenover een winkelcentrum. Voor de wachttijd moet ik de volgende keer iets anders bedenken dan niksdoen en ijsberen. Drie uur rondstruinen in hypermarchés, koffie drinken en nog wat andere winkels meepikken is dan toch stukken aangenamer. Daarvoor is bij deze garage het vervangen van de achteruitrijsensor echt alleen maar klik-uit/klik-in en gepiept ipv drie uur zg de achterkant (de)monteren en dat achteraf overduidelijk niet gedaan hebben. En dat zal niet hun enige gesjoemel zijn geweest. Stelletje afzetters.

 Maar zelfs het wachten viel nieteens echt tegen. Lekker zonnetje, het verkeer van en naar Sibiu bekeken, de mensen bezig gezien, me de nieuwbouw bekeken, de orde en netheid bewonderd en dat alles en vast nog meer in repeterende rondjes. Om negen uur aangekomen, bij twaalven klaar. Het is maar een paar kilometer naar Sibiu en dat ter hoogte van Hornbach waar we het grootste deel van onze klus-, dierenvoer- en tuininkopen doen. Natuurlijk moest ik ook daar weer zijn en zoals altijd kon dat niet op een uitputtende manier. De aanschaflijst is tijdelijk gekrompen maar alles behalve leeg.

 Zo ben ik de middag doorgerold van het ene voornemen naar het andere. Zaken waren open. Mensen bereid tot helpen. En wat gezocht werd was aanwezig. Als het altijd zo zou zijn, zou het leven gezegend zijn met een prettig soort saaiheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten