zondag 16 juni 2019

Dringen

 Wie had dat ooit kunnen bedenken. De tuin als concurrent voor het blog en dan moet de komkommerperiode nog beginnen. Gisteravond tot bij tienen bezig geweest met beduidend minder irriterende muggen om me heen en ik zou er nu weer in kunnen, eigenlijk moeten zelfs. De peulen zijn aan hun explosie begonnen. Dat wordt iedere twee dagen plukken .... tot ze oren oren uitkomen. De rest mag in de diepvries.

 Gisteren perceeltje 7 in orde gemaakt en direct in z'n geheel in gebruik genomen. Kijk, dat heet nou doortasten. Courgettes gezaaid. Aan de late kant, maar zien of het goed gaat. De laatste tomatenplanten, die niet meer in de tunnel pasten in de grond gezet, een paar pepers, die niet scherp zouden moeten zijn, voor de derde keer bieslook gezaaid, zien of het bij scheepsrecht eindelijk wil lukken en de rest van het perceel bezaaid met een of aander vlindervriendelijk mengsel. Spul is aan de oude kant, maar wie weet wat nog opkomt.

 Behalve de bieslook is er meer wat in meerder pogingen maar niet wil opkomen en aan de houdbaarheid kan het in die gevallen niet liggen. Zo moet ik ook iets met de lage bonen. Twee soorten, vier rijen in totaal en na twee weken geen boon te zien.... Klopt niet. Schreeuw om aandacht? Waarschijnlijker is, dat ik iets verkeerd doe, maar wat zou dat kunnen zijn? Moet ik klassieke muziek spelen in de tuin? De zaden instralen vanuit de kosmos? Het spul eenmaal per dag bemoedigend toespreken? Of gewoon (meer) water geven?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten