vrijdag 7 juni 2019

Gelag

 Hoeveel mensen zouden direct de betekenis van de titel weten? Leeftijdgenoten meer dan de jongere generaties? Ja, dat laatste in meervoud. Het is er niet meer maar eentje, die je achter je heb. Had ik het geweten toen ik op de middelbare school zat? Denk het niet. Tijdens mijn studie? Nee, en ja vanaf het moment, dat ik in de horeca terecht ben gekomen. Maar voor we afdwalen; een bieravond vandaag en het gelag heb ik vanmiddag afgerekend aan de kassa van de supermarkt.

 Boodschappen gedaan en dan trakteer ik me al wat langer dan vandaag op een paar Belgische biertjes. Het soort wisselt wat, het aantal idem. Ooit begonnen met Duvel en via Chimay bleu nu bij Westmalle uitgekomen. Niet de tripel maar de dubbel. Ineens bevalt me die (weer).

 Eenmaal per 4 weken ongeveer, al was het nu volgens mij wel sneller. Geen volgestouwde koelkast. Heel bescheiden 2, 3 of in het geval van een potentiële uitspatting wel 4 stuks. In het laatste geval komt die uitspatting er achteraf zelden van en geniet ik twee belgische avonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten