zondag 9 juni 2019

Omslaan?

 Het wordt fout-grijs buiten. De aanpassingen aan de tomatentunnel waren nog niet testrijp ... en het water geven van de zaaibedden had ik me kunnen besparen, denk ik. Grijs-oranje is het en het komt uit ZO. Normaal geen normale richting maar dit jaar schering en inslag. Van mij mag het overtrekken, maar wie vrgt mij iets?

 We stomen op mooie dagen af, als het weerbericht het voor de afwisseling eens goed voorspelt. Wordt inschikken. De regenachtige mnd mei heeft een aanpassing aan de temperaturen van de tijd van het jaar onmogelijk gemaakt. Gisteren en vandaag was het ineens (weer) rond de dertig en dat viel rauw op mijn dak. Misschien wel meer een kwestie van leeftijd dan van weer, maar het is nieuw en viel me op.

 Maar de zomer komt er aan, is tussen de bedrijven door aanwezig. Luiken aan de voorkant moeten dicht, tijdstip van de hondenronde mag vroeger resp. later, fysiek werk is voor na vieren in de middag, ik zie me niet om vier uur 's ochtends uit bed komen voor tuin of ander kluswerk, en dan niet te lang, want de zwoele avonden zijn voorbij voor je het weet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten