vrijdag 21 juni 2019

Kennelijk

 De vertrekvoorbereidingen zijn begonnen. Twee gezusters zijn uit logeren. Zien hoe dat uitpakt. De eerste keer hier te lande, andere honden, andere plek. Het blijft een ongewenst kwaad. Was het al in Frankrijk, maar het geeft meer vrijheid. En zelfs toen Sammy en Katrien er met plezier heen gingen en ook weer blij waren, als ik hen kwam ophalen, heb ik er altijd een onprettig gevoel bij gehad en met regelmaat de rampzaligste fantasieën bedacht, tegen de tijd dat ik ze weer ging ophalen.

 Volgend weekeinde weet ik meer. Misschien dat het verblijf buiten de hen bekende plek, met andere mensen en andere honden hen ietwat hanteerbaarder maakt. Hier in het dorp blijft het een afgesloten plek voor de meeste honden en de mensen beginnen vaak al van afstand te schreeuwen en schelden ipv wat vriendelijkheid naar de honden te tonen. En dan verbaasd zijn dat de beesten niet gedwee in een hoekje kruipen. Ach ja. Als honden mensen zouden houden, zouden ze heel wat meer te stellen hebben dan nu in het omgekeerde geval.

 Oké, dat was een. Nu de lijst verder af. Onkruid en tuin spelen nog een prominente rol. Verder hoeft weinig meer dan het vullen van de koffer en vroeg het nest in. Het wordt vertrekken met de komst van het daglicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten